donderdag 6 februari 2020

Gaire



Hoihoi!

Zaterdag 18 januari zijn we aangekomen in het dorpje Gaire. Het is een dorpje met 600 bewoners en we blijven hier voor twee weken.



Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen met bloemenkronen, kokosnoten en zingende kinderen. We kregen wat snacks onder het genot van live achtergrondmuziek.
Na een uurtje werden we naar het huis geleid waar we zouden verblijven. De middag hadden we vrije tijd. In de avond hebben we een jeugdavond geleid. We hebben aanbidding gehad, een devotional geleid en een dansje gedaan.

Zondag zijn we naar de kerk gegaan. Gaire heeft 6 kerken, dus we hebben ons team verspreid in groepjes om naar de verschillende kerken te gaan. Met mijn groepje gingen we naar de 'salvation army church'. Ik heb een dans gedaan en een getuigenis gedeeld.

Maandag begonnen we met het CAP-programma, een programma bedoeld om een dorp te helpen ontwikkelen op basis van bijbelse normen en waarden. Ik mocht het kinderprogramma leiden. Ik begon met het vertellen over het evangelie en ik vroeg de kinderen of ze Jezus wouden ontvangen, 10-15 kinderen zeiden ja! Zo mooi!
Voor de rest van de week hebben we het gehad over verschillende vergelijkingen en verhalen van Jezus.
Het CAP-programma deden we de hele week door.

Maandag-, dinsdag- en woensdagavond zijn we langs verschillende huizen gegaan om daar een bijbelstudie te doen en voor de bewoners te bidden. We hebben zelfs gehoord over twee mensen die zijn genezen van pijn in hun benen door ons gebed! Het was heel tof om op deze manier de mensen en cultuur beter te leren kennen en een zegen voor hen te zijn.

Donderdag- tot en met zondagavond was er een backtoschool-programma waar wij ook aan meededen. Er waren verschillende groepen en elke groep had een eigen kleur, jel en dansen. Ook wij mochten de dansen leren en konden op die manier met hen optreden. Zo tof! Verder werd er een spellings-, wiskunde- en scheikundewedstrijd gehouden en werden de leerlingen op verschillende manieren gemotiveerd om hun best te doen op school.

Zaterdag zijn we naar het strand gegaan met wat locals. We hebben daar de hele dag gezwommen en gerelaxed.

Zondag zijn we met z'n allen naar dezelfde kerk gegaan. Een paar mensen van ons team hebben een getuigenis gedeeld en een paar worship geleid. De middag hadden we vrij.

Kortom, een goede eerste week in Gaire.

-Anna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten