donderdag 23 januari 2020

Op bezoek


Hoihoi!

Vorige week hadden we een soort vakantiebijbelschool georganiseerd waarbij er mensen uit vier verschillende dorpen kwamen. Deze week gingen we naar deze vier verschillende dorpen.


Tijdens de bezoekjes hebben we elke keer een paar liedjes gezongen, een preekje gegeven en workshops gegeven. We verzorgden een dansworkshop, zangworkshop, spelworkshop en we hadden een discussiegroep. We kregen lunch in de dorpjes. Allemaal vers fruit, heerlijk!
Na het programma ging het vooral om relaties bouwen. We gingen met de bewoners kletsen, dansen of een spelletje spelen. 

Het leukste van de week vond ik de laatste dag. In dat dorp kenden we de meeste mensen en we werden met bloemenkronen verwelkomd. In totaal hadden ze wel tien dansen aan ons laten zien! Op het eind hadden ze 'mumu' (een speciale manier van eten bereiden) voor ons gekookt. De mensen hier zijn heel gastvrij, zo mooi!

Op woensdagavond zijn we naar een kleine gemeenschap in de buurt gegaan waar we ook al wat mensen kenden. We hadden qua programma hetzelfde gedaan als voorgaande dagen. Ook zij hadden mumu voor ons gekookt.

Op donderdagavond zijn we naar een bedrijvengemeenschap geweest om een soort kerkdienst te organiseren. We hebben een paar worshipnummers gezongen, een skit opgevoerd, getuigenissen gedeeld en ik heb een dans gedaan. Het waren mensen die wel christelijk zijn, maar niet naar de kerk gaan. Dus het was erg mooi om op deze manier toch wat geestelijk voedsel te brengen.

Vrijdag was onze laatste dag in Lae. We hebben vooral voorbereid voor onze volgende stap. We hebben de was gedaan, ingepakt en iets heel anders, maar heel moois... We hadden wat vrouwen uitgenodigd en vrijdagmiddag hun voeten gewassen, net als Jezus had gedaan twee duizend jaar geleden. Het was als een eerbetoon aan de vrouwen, moeders en oma's. Tijdens het voeten wassen hadden we wat eten en drinken voor ze en we hebben voor ze gebeden. Het was ontzettend mooi. Iedereen moest wel een traantje (of iets meer) wegpinken. Erg mooi om deze vrouwen op deze manier te dienen. 

In de avond hadden we een afscheidsdiner. De mensen van de kerkgemeenschap (waar we twee weken hebben gewoond) hadden erg lekker eten voor ons gemaakt. Verder hebben we gedeeld wat onze hoogtepunten waren van onze outreach in Lae en hebben we een paar worshipliedjes gezongen.
De volgende ochtend vertrokken we naar...

-Anna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten