zondag 12 januari 2020

Pacific waves


Hoihoi!

Deze week hebben we een soort vakantiebijbelschool, genaamd 'pacific waves' georganiseerd voor kinderen, jongeren en jeugdleiders.


Pacific waves
Het was eerst het plan om het vanaf volgende week maandag te organiseren, maar tijdens de kerkdienst zondag werd gezegd dat het de volgende dag al zou beginnen! We hadden dus alleen zondag om alles te regelen voor de volgende dag. De eerste dagen waren wat dat betreft erg druk, omdat de kinderen alle spelletjes en liedjes nog moesten aanleren. Voor de rest van de week konden we spelletjes en liedjes herhalen, dus nam de voorbereiding minder tijd in.
Ik was voor deze week de leider van het kinderprogramma, dus ik moest alle taken verdelen, tijd indelen en meetings met de leiders organiseren.

Maandag hadden we het over het evangelie. We hebben de vier stappen van het evangelie gedeeld:
1. God houdt van jou en heeft een plan met jou
2. Zonde heeft jou van God weggehaald
3. Jezus gaf zijn leven om jou te redden en om je bij God te brengen
4. Je moet dit accepteren in geloof
Na het delen, vroegen we de kinderen of ze Jezus wouden ontvangen als verlosser en vriend en meer dan 40 kinderen zeiden ja! Prijs God!

Dinsdag hebben we het gehad over de verloren zoon. We hebben het vooral gehad over de jongste zoon en het verhaal in toneelspel verwerkt. Als verwerking hebben we paspoorten gemaakt met op de voorkant: 'child of God'.

Woensdag hebben we het gehad over de vergelijking van de zaaier. Daarna hebben we de tuinen getekend die een gevolg zijn van de zaadjes in de goede grond.
Na het programma mocht ik persoonlijk bidden voor de toekomst van een paar kinderen, dat was heel tof!

Donderdag hebben we het gehad over het verhaal van de jongen met 5 broden en twee vissen. We hebben het gehad over hoe jong je ook bent en hoe klein je gave ook is, God kan je gebruiken.
Na de 'preek' heb ik een dansje aan de kinderen aangeleerd.
Na het programma hebben we voor een meisje gebeden die symptomen had van malaria, maar de behandeling daarvoor sloeg niet aan. De volgende dag zagen we haar weer en ze zag er zoveel beter uit, ze kon weer normaal meespelen! Daarnaast hadden we ook gebeden voor iemand met pijn in zijn enkel en iemand met pijn in haar kaak. Bij beiden is de pijn weggegaan! God is good!

Vrijdag was de laatste dag. We hebben ze naar huis gestuurd met de vergelijking van de barmhartige samaritaan. We hebben ze verteld dat je van je naaste moet houden, no matter what. Daarna heb ik een dansje aan de tieners aangeleerd.
Na het programma hebben we nog twee uur met de kinderen gespeeld en ze hebben ons wat Tok Pisin (de algemene taal van PNG) geleerd.
Zaterdag hadden we een vrije dag. We waren eerst van plan om naar een mooie tuin te gaan, maar die was gesloten, dus gingen we naar een oorlogsbegraafplaats. Daarna zijn we naar een hotel gegaan en hebben we daar pizza gegeten en wat koffie gedronken.

Zondag waren we verantwoordelijk voor de halve kerkdienst, dus voor 1-1,5 uur. We hebben verteld wat we hadden gedaan afgelopen week, wat getuigenissen gedeeld en ik heb weer een dansje gedaan.
Verder was ik twee uur bezig met m'n was, omdat het hier natuurlijk met de hand moet.

Tussen de outreachactiviteiten door...
· Hebben we de YWAM basis in Lae bezocht
· Hebben we veel volleybal gespeeld
· Hebben we een dans uit PNG geleerd

Kortom, een hele intense, maar mooie week!
-Anna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten