zaterdag 22 februari 2020

Taikone


Hoihoi!
De laatste outreachweek hebben we doorgebracht in het dorp taikone, aan de rand van de hoofdstad Port Morseby. YWAM Townsville heeft hier recent een gebouw aangeschaft om een nieuwe YWAM basis op te richten. Aan ons de taak om te helpen met opknappen.



De mensen van Gaire brachten ons bij Taikone. We waren inmiddels erg gehecht geraakt aan de inwoners van Gaire, dus er werden meerdere tranen weggepinkt toen we afscheid moesten nemen. Dat maakte het ook moeilijk om te switchen van Gaire naar Taikone.
De eerste dag hadden we tijd om bij te komen en spullen uit te pakken.



Dinsdag, de tweede dag, was onze eerste werkdag hier. Voor de meeste mensen was het nog steeds erg moeilijk om te switchen. Deze dag hebben we alle rotzooi in het gebouw opgeruimd. In de middag hebben we met het team wat tijd gehad om wat er gebeurd was in Gaire te delen en verwerken. In de avond zijn we langs huizen gegaan om daar een bijbelstudie en aanbidding bij te wonen.

Woensdag ging het qua sfeer wat beter. We waren inmiddels ook met onze gedachten in Taikone. In de ochtend hebben we het strand opgeruimd. In de middag hadden we vrije tijd en in de avond organiseerden we een programma voor de jeugd.

Donderdagochtend gingen we verder met het opruimen van het strand. In de middag kwamen er een aantal mensen van Gaire om samen te aanbidden en te bidden. Daarna heb ik met iemand anders een dans aangeleerd aan de kinderen van het dorp.
In de avond hadden we een soort mini kerkdienst.

Vrijdag hebben we het terrein rond de nieuwe basis opgeruimd. In de middag zijn we met de jeugd van Taikone naar een nabij gelegen eiland gegaan om daar te relaxen op het strand. In de avond hadden we weer een tijd van aanbidding en gebed met de mensen van Gaire.

Zaterdagochtend heb ik een dansfotoshoot gedaan en daarna hebben we gekeken en zelfs meegedaan aan een volleybaltournament. De beste volleyballers van PNG komen uit Taikone en omstreken, dus het was erg tof om mee te leven met hun passie.
In de middag zijn we naar een winkelcentrum gegaan en de avond hadden we onverwachts vrij.

Zondagochtend zijn we naar de kerk gegaan. Na de kerk hebben we een tijd van aanbidding gehad in het huis waar we verbleven met de bewoners en wat buren. De middag hadden we vrij.
In de avond hebben we een outreachprogramma gedaan met dans, een skit, getuigenissen, aanbidding en het evangelie. Aan het eind vroegen we of mensen Jezus (opnieuw) wouden ontvangen en ikzelf heb 20 kinderen naar Jezus geleid! Prijs God!
Na het programma hadden we een afscheidsdiner met de mensen die ons verblijf hadden georganiseerd.

Maandag was onze laatste dag in Papoea Nieuw Guinea. Meer dan 40 mensen uit Gaire en Taikone kwamen naar het vliegveld om afscheid van ons te nemen. Het was wederom erg moeilijk.

Ik kijk met zoveel vreugde en tevredenheid terug op mijn outreach. Het is zo tof hoeveel verschillende dingen we hebben gedaan op zoveel verschillende plekken! Voor mij persoonlijk was het heel bijzonder om te zien hoe belangrijk dans is in PNG en hoe tof het is om als danser outreach te doen in zo'n land. Daarnaast heb ik weer zoveel meer van God mogen leren en zien. 
Nu weer terug naar het koude, maar prachtige Noorwegen.
-Anna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten